snow

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Φέτος μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για πολλούς συνανθρώπους μας αποφασίσαμε να συλλέξουμε τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους που μεταναστεύουν από τη Συρία στη χώρα μας. Με τη βοήθεια όλου του δυναμικού του σχολείου μας, γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, και σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό  καταφέραμε να φτιάξουμε ένα μεγάλο πακέτο βοήθειας, το οποίο στάλθηκε από τους υπεύθυνους μέσω της Γενικής Ταχυδρομικής στους ανθρώπους που τόσο πολύ το χρειάζονται.
Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που ο καθένας από εμάς φυλάει με αγάπη στην καρδιά του μυρωδιές, εικονες, αναμνήσεις... Έτσι αποφασίσαμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα μαζί με τους γονείς και τα παιδιά, κάνοντας μία δραστηριότητα συλλογική που όλοι θα συμμετείχαν για να θυμηθούμε λίγο ότι μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας, μπορούμε μέσα από ένα παραμύθι και μια αγκαλιά με τους αγαπημένους μας, να θυμηθούμε λίγο πως είναι να είσαι παιδί..
Σε κάθε τμήμα επιλέχθηκε ένα παραμύθι, από τους εκπαιδευτικούς και οι γονείς διαδοχικά το διάβασαν στα παιδιά μέσα από μια μεγάλη αγκαλιά για να θυμηθούν οι μεγάλοι και να καταλάβουν τα παιδιά ότι τα αληθινά δώρα τα έχουμε μέσα μας και πρέπει να τα χαρίζουμε απλόχερα στους γύρω μας.

Για το κλείσιμο επιλέξαμε να δούμε  μία παράσταση κουκλοθέατρου στο χώρο του σχολείου μας, με τίτλο "Τικ-τακ μέχρι την Πρωτοχρονιά" με θέμα τα καλικαντζαράκια, για να διασκεδάσουν τα μικρά μας και να αποχαιρετίσουμε το2015.
Σας ευχόμαστε για το 2016 να έχετε όλοι υγεία, γαλήνη και ευτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου