snow

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ .......ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ!!!

Πέρασε κιόλας μια βδομάδα στο σχολείο. Μια βδομάδα γεμάτη  εκπλήξεις ,αγωνία και πολλά παιχνίδια.

Τα παιδιά που ήρθαν ήταν εντελώς άγνωστα μεταξύ τους. Με τα παιχνίδια γνωριμίας που κάναμε άρχισαν ήδη  να  δημιουργούνται  οι πρώτες φιλίες .  Το άγχος  που ένοιωσαν τα παιδιά ερχόμενα σε επαφή με το άγνωστο περιβάλλον  του  σχολείου  άρχισε να υποχωρεί  με γοργούς ρυθμούς.

Ενδεικτικά τα παιχνίδια γνωριμίας  που κάναμε ήταν:
    ·        Αραχνούλα.  Δημιουργούμε ένα ιστό αράχνης περνώντας  ένα κουβάρι μαλλί    απ΄ όλα τα δάκτυλα των παιδιών. Κάθε φορά που το μαλλί περνάει από το δάχτυλο του παιδιού αυτό λέει το όνομά του  και τα υπόλοιπα  το επαναλαμβάνουν. Είναι  ένα παιχνίδι ευχάριστο και τα παιδιά έρχονται πολύ κοντά το ένα με το άλλο.




  • ·       Κινητικό  παιχνίδι με μουσική.  Τα παιδιά κρατούν μια λουρίδα από χαρτί γκοφρέ.  Χορεύουν αυτοσχεδιάζοντας όση ώρα ακούν τη μουσική. Μόλις σταματήσει η μουσική γίνονται ζευγάρι με το παιδί που κρατά το ίδιο χρώμα λουρίδας γκοφρέ και συστήνονται μεταξύ τους.  Επαναλαμβάνεται το παιχνίδι αφού ανταλλάξουν τη λουρίδα  τους με κάποιο άλλο παιδί .

·        Τα παιδιά χορεύουν ελεύθερα στο χώρο. Μόλις ακουμπήσει η νηπιαγωγός  κάποιο παιδί αυτό λέει το όνομα του κάνοντας μια φιγούρα. Το άλλα επαναλαμβάνουν το όνομα που άκουσαν κάνοντας την ίδια φιγούρα.
·        Τα παιδιά κινούνται ελεύθερα στο χώρο ακούγοντας μουσική. Προσπαθούν το μπαλόνι που έχουν  να μην ακουμπήσει κάτω. Μόλις σταματήσει η μουσική το παιδί που ακούμπησε τελευταίο το μπαλόνι λέει το όνομα του.



Κάθε τμήμα παίζει διαφορετικά παιχνίδια αλλά ο σκοπός είναι ο ίδιος και η ευχή όλων είναι να έχουμε όλοι μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου