snow

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015





 ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΓΑΠΗ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ  ΝΑ ΣΚΟΡΠΙΣΕΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Η Κ. ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Αυτό το μήνα είχαμε στην τάξη μας μία απρόσμενη επίσκεψη. Ήρθε η κυρία Λογοτεχνία.  Πέρασε την μέρα της μαζί μας, συζήτησε και επειδή μας συμπάθησε αποφάσισε να μείνει λίγο παραπάνω, για να μας πει την ιστορία της.
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και αποφάσισαν να τη βοηθήσουν. Χωρίστηκαν σε ομάδες και ταξίδεψαν μαζί της.


Έγιναν πρωτόγονοι (σπηλαιογραφίες), επισκέφτηκαν την Μεσοποταμία και γνώρισαν από κοντά τους Σουμέριους (σφηνοειδής γραφή), μπήκαν στις πυραμίδες και ανακάλυψαν τα ιερογλυφικά, έφαγαν το ρύζι τους στην Κίνα (ανακαλύφθηκε το χαρτί) και βέβαια επέστρεψαν κουρασμένοι στην Ελλάδα για να γνωρίσουν το δίσκο της Φαιστού και την γραμμική γραφή. Επειδή  όμως η κυρία Λογοτεχνία είναι λίγο μεγάλη και κουράζεται εύκολα, μας είπε ότι θα πάει στο σπίτι της να ξεκουραστεί. 
Μας υποσχέθηκε ότι θα έρχεται μια φορά την εβδομάδα γιατί έχει πολλά να μας πει ακόμα...

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ



Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος

 Γονέων και Κηδεμόνων πραγματοποίησε μία ομιλία για τους γονείς του σχολείου μας, με θέμα "Λογοθεραπεία και μαθησιακές δυσκολίες" με την λογοθεραπεύτρια κ. Ειρήνη Σκουλικάρη. 

Η κυρία Σκουλικάρη, μας ενημέρωσε για τις βασικές δεξιότητες που πρέπει να έχει αποκτήσει κάθε παιδί ανά χρόνο μέχρι τα 7 του έτη. Μας έδωσε παραδείγματα για να καταλάβουμε πότε μία απόκλιση πρέπει να μας ανησυχήσει ώστε να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό και μίλησε προσωπικά με όσους γονείς ήθελαν, για να τους δώσει συμβουλές.  
Την ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για  το χρόνο της και την άρτια παρουσίασή της.
Ευχαριστούμε επίσης για το Σύλλογο μας που δεν επαναπαύεται και αναζητά καινούριους τρόπους για να βοηθάει τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά του σχολείου μας.